Hauptseite/nl

Aus INTEWA Wiki
Wechseln zu: Navigation, Suche
Diese Seite ist eine übersetzte Version der Seite Hauptseite und die Übersetzung ist zu 0 % abgeschlossen sowie aktuell.

Sprachen:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎Nederlands

WATER IS ONS ELEMENT
Met INTEWA Wiki nieuw kennisportaal gecreëerd en presenteren we de bevindingen en de basiskennis uit 20 jaar ervaring rond het thema water. Overtuig uzelf.
GWN.png

De noodzaak maar ook de mogelijkheden om aanzienlijke hoeveelheden drinkwater te besparen, hebben zich in de laatste jaren sterk verder ontwikkeld. Naast vanzelfsprekende maatregelen zoals appendages en gewoonweg minder water te gebruiken, gaat het natuurlijk niet meer zonder de behandeling van gebruikt of vervuild water.

RWN meinerzhagen.png

De bevolking van kwalitatief hoogwaardig drinkwater voorzien veroorzaakt zelfs in de meest waterrijke regio's van Centraal-Europa steeds meer problemen. In veel waterarme landen van de wereld is drinkwater vandaag de dag het waardevolste goed. De besparing op drinkwater is om ecologische en economische redenen een zinvolle en op lange termijn een noodzakelijke maatregel. Met het regenwatergebruik staat in vele streken een vruchtbare bron ter beschikking die gratis water van topkwaliteit levert.

Rwv.jpg

In de waterindustrie is men ervan overtuigd dat regenwater zoveel mogelijk ter plaatse geïnfiltreerd moet worden. Indien dit niet mogelijk is, wordt in veel gevallen tijdelijke opslag (inperking of retentie) van regenwater in retentiegebieden noodzakelijk om de drainagesystemen te beschermen tegen overbelasting of om hun grootte te beperken.


Pumpenkennlinie.png

Afvalwatercentrales, deels ook proces- en meetstations, huishoudelijke watervoorzieningssystemen, gebruikt waterinstallaties, regenwaterinstallaties of -centrales genoemd, zijn toestellen gereed voor aansluiting voor de voorziening van gebruikt water met een geintegreerde pomp, sturing en drinkwaterbijvullig.